(function () { window.onpageshow = function(event) { if (event.persisted) { window.location.reload(); } }; })();

Ovog petka, 14. lipnja s početkom u 21 sati u Klubu Pulske filmske tvornice sa zadovoljstvom predstavljamo program 26. Škole medijske kulture “Dr. Ante Peterlić” koja gostuje u Puli od 26. do 30. kolovoza 2024.

Prije projekcije sedam kratkometražnih filmova koji su nastali na prošlogodišnjim radionicama 25. ŠMK u Varaždinu i Puli, ovogodišnji bogati program i brojne radionice predstavit će predsjednica Savjeta škole medijske kulture Jelena Modrić, predsjednica Hrvatskog filmskog saveza dr. sc. Ana Đordić te voditelji i voditeljice pulskih radionica.

Filmskom programu moguće je prisustvovati online, pogledati filmove i sudjelovati u razgovoru putem Zoom linka:

bit.ly/26ŠKMuKlubuPFT
Meeting ID: 817 5164 9015
Passcode: 369786

Škola medijske kulture je jedan od 5 najvažnijih projekata medijskog opismenjavanja u RH i među 150 najvažnijih na razini EU, a u sklopu Škole o  filmu možete učiti, raspravljati i naučiti i to upravo od najvećih filmskih profesionalaca! Škola je mjesto dogradnje, usavršavanja ili tek prvog susreta sa svijetom filma, fotografije, radija i medija. 

Petodnevna 26. Škola medijske kulture u Puli nudi čak osam programa i radionica: 
1. Seminarski program (Filmska nastava)
2. Radionicu za dokumentarni film
3. Radionicu za igrani film
4. Radionicu za animirani film
5. Radionicu za eksperimentalni film
6. Radionicu za kameru i snimanje
7. Radionicu za glazbeni videospot
8. Radionicu montaže

Stoga pozivamo na sudjelovanje u ovogodišnjim programima Škole sve ljubitelje filma, samostalne autore, kinoklubaše, profesore, odgajatelje, studente, članove udruga kao i sve koji žele učiti o filmu, usvojiti potrebne vještine za prenošenje znanja i raspravljati s najvećim filmskim profesionalcima.

Participacija za sudjelovanje na jednoj radionici Škole medijske kulture „Dr. Ante Peterlić“ u gostima iznosi 40,00 eura.

Nastavnici i profesori na radionicu se mogu prijaviti putem ETTAEDU-a, jer je 26. Škola medijske kulture u Puli verificirana kao stručni skup od strane Agencije za odgoj i obrazovanje.  Ovaj program odlično je usavršavanje za izvođenje nastavnih medijskih i izvannastavnih aktivnosti u osnovnim i srednjim školama te idealan je za pokretanje budućih filmskih družina.

Rok za prijavu je do 25. lipnja.

26. Školu medijske kulture “Dr. Ante Peterlić” u Puli organizira Hrvatski filmski savez u partnerstvu s Pulskom filmskom tvornicomKinom Valli i JU Pula Film Festival, a sve informacije i prijave nalaze se na sljedećoj poveznici: https://smk.hfs.hr/pula-2024

26. Školu medijske kulture financijski podržavaju Hrvatski audiovizualni centar, Hrvatska zajednica tehničke kulture, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Društvo hrvatskih filmskih redatelja, Grad Pula, Istarska županija i Agencija za elektroničke medije. 

Program Kluba Pulske filmske tvornice financijski podržavaju Grad Pula, Hrvatski audiovizualni centar i Zaklada Kultura nova.