Zbog velikog interesa i upita prijave na 23. Školu medijske kulture produžene su do 1. srpnja, a kako bismo vam olakšali izbor u ovih mjesec dana predstavit ćemo vam sve radionice i seminarska predavanja koja vas očekuju ovog ljeta u Varaždinu!

Desetodnevni plan Škole obuhvaća predavanja, metodičke radionice, videoradionice, večernje projekcije filmova i jutarnje skupne rasprave o filmu. Takav raspored i pristup čine Školu idealnim mjestom dogradnje, usavršavanja, ali i prvog susreta sa svijetom filma, fotografije, radija i medija.

Ako se još uvijek ne možete odlučiti koju radionicu odabrati, u ovih mjesec dana predstavit ćemo vam sve radionice i seminarska predavanja koja vas čekaju na ovogodišnjoj Školi medijske kulture.

Danas vam predstavljamo radionicu dramske pedagogije koju vodi Marija Šorša, dramska pedagoginja, glumica i kostimografkinja koja surađuje na filmovima, serijama i dječjim emisijama kao glumački pedagog i asistent za djecu, a koja je pohađala brojne seminare i radionice plesa, kreativnog pisanja i odgojnog kazališta. 

Marija će vam predstaviti sve potrebno za vođenje dramske grupe, naučit ćete osmisliti rad dramske grupe te na kraju procesa doći do završnog produkta. Iako se dramsko stvaralaštvo u školama često povezuje s pripremom prigodnih nastupa ili odlaskom na LIDRANO,  vođenje grupe je, naglašava Marija, puno više od toga. Kroz rad kvalitetan dramsko-pedagoški rad polaznici razvijaju maštu, komunikacijske i izvedbene vještine te kako surađivati u paru ili grupi. Ono što je bitno je proces, a predstava je tek završni produkt čija će kvaliteta velikim dijelom ovisiti o kvaliteti tog procesa. Djeca i mladi kroz dramsko stvaralaštvo, osim već spomenutih, stječu vještine korisne za život. 

Kroz ovu radionicu naučit ćete osnove dramske pedagogije, brojne dramske igre, vježbe i tehnike koje uz dramsko-stvaralački rad, možete koristiti i u nastavi. Naučit ćete puno o dramskoj pedagogiji, a vjerojatno ćete naučiti nešto novo i o sebi te pomaknuti vlastite granice!

Uskoro vas očekuje predstavljanje svih ostalih radionica i predavanja pa pratite Školu medijske kulture na društvenim mrežama i službenoj stranici!

Vidimo se na 23. Školi medijske kulture u Varaždinu od 18. do 28. kolovoza 2021. godine!